Menu

Cart
A+ A A-

ΛΥΣΕΙΣ VPN & VoIP, τηλεφωνία με ασφάλεια

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε δύο "τεχνολογίες" συνοπτικά. Την VPN και την VoIP. Ο όρος VPN είναι το ακρωνύμιο του Virtual Private Network (στα Ελληνικά Προσωπικό Εικονικό Δίκτυο).  Ο όρος VoIP είναι το ακρωνύμιο του Voice over Internet Protocol, στα Ελληνικά τηλεφωνική υπηρεσία μέσω Διαδικτύου, IP τηλεφωνία ή και τελευταία, ευρυζωνική τηλεφωνία. Η μεν VPN μας προσφέρει άνετη δικτύωση με ασφάλεια σε απομακρυσμένα σημεία. Η δε VoIP, μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε το Internet για να κάνουμε τηλεφωνικές και video κλήσεις ανέξοδα, χρησιμοποιώντας τη σύνδεση μας στο διαδίκτυο. Αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης της καθε μίας αντίστοιχα. Μπορούμε επίσης να συνδυάσουμε και τις δύο προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη τους.

VPN

Περίληψη: VPN σημαίνει Virtual Private Network. Χρησιμοποιώντας VPN τεχνολογία, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές τούνελ δικτυώνοντας δύο η περισσότερα σημεία (συνήθως απομακρυσμένα). Αυτό θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε δεδομένα χησιμοποιώντας ασφαλή (κρυπτογραφημένα) πρωτόκολλα. Υπάρχουν διάφορα ασφαλή πρωτόκολλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία VPN σύνδεση, όπως το PPTP. το L2TP και το OpenVPN. Η επιλογή ενός από αυτά τα πρωτόκολλα βασίζεται στο Λειτουργικό Σύστημα που είναι εγκατεστημένο στις VPN συσκευές μας. Δεν είναι όλα τα πρωτόκολλα συμβατά με όλες τις συσκευές. Για παράδειγμα το OpenVPN δεν είναι συμβατό με συσκευές που έχουν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα IOS (της Apple), οπότε τα IPhone μας και τα IPad μας, δεν μπορούν να γίνουν μέλη ενός VPN που χρησιμοποιεί το OpenVPN ως πρωτόκολλο. Επίσης, το κάθε VPN πρωτόκολλο υποστηρίζει ένα διαφορετικό σετ επιπέδων κρυπτογράφησης. Άλλα πρωτόκολλα είναι ευκολότερα προς εγκατάσταση και άλλα δεν είναι σταθερά επί του παρόντος, εάν οι συσκευές σας δεν έχουν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.

Πλεονεκτήματα VPN

 • Δεν υπάρχει λόγος πλεόν να μισθώνετε γραμμές από τον πάροχο τηλεφωνίας σας προκειμένου να επιτύχετε τη σύνδεση (προϋποθέτει ότι η πρόσβαση στο Internet είναι εφικτή σε όλα τα σημεία που θα λάβουν μέρος στο VPN).
 • Οι χρεώσεις για κλήσεις από απομακρυσμένα σημεία δεν είναι πλέον απαραίτητες (προϋποθέτει ότι η πρόσβαση στο Internet είναι εφικτή σε όλα τα σημεία που θα λάβουν μέρος στο VPN).
 • Αναλόγως της υποδομής του δικτύου, τα έξοδα συντήρησης μειώνονται σημαντικά.

Μειονεκτήματα VPN

 • Αναλόγως της ποιότητας που σας παρέχει ο πάροχος σας, το VPN μπορεί να έχει και μειονεκτήματα όσον αφορά το κατά πόσο αδιάλλειπτη είναι η λειτουργία του. Θα πρέπει να διαλέγετε παρόχους οι οποίοι εγγυώνται μίνιμουμ downtime (χρόνος εκτός λειτουργίας).
 • Η πραγματοποίηση της σχεδίασης και της ασφάλειας ενός VPN, μπορεί να γίνει αρκετά σύνθετη. Θα πρέπει να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία προκειμένου να αποφασίσει ποια υλοποίηση σας ταιριάζει καλύτερα με βάση τον εξοπλισμό και τις ανάγκες σας.
 • Τα προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί από διαφορετικές εταιρείες μπορεί να αποδειχτούν πονοκέφαλος όσον αφορά τη συμβατότητα μεταξύ τους.
 • Επιλέγοντας τον ίδιο κατασκευαστή για όλα τα προϊόντα σας μπορεί να σας αποδειχτεί πολύ πιο δαπανηρό.
 • Υπάρχει ένα "κόστος" στην ταχύτητα της σύνδεσης σας (λόγω της κρυπτογράφησης). Αυτό είναι άμεσα εξαρτόμενο από το πρωτόκολλο ασφαλείας που χρησιμοποιείται σε έν περιβάλλον VPN. Συνήθως είναι τόσο αμελητέο που δεν είναι παρατηρητέο από τον χρήστη.

 1. Εμπορική Διαχείριση

  1. Επιλογή Παραστατικού
  2. Επιλογή Πελάτη
  3. Επιλογή Ειδών

  Barcode, Συμβάσεις Πελατών & Προτιμολόγια!

  Διαδικασία Τιμολόγησης
 2. Ταχύτατη καταχώρηση Πελατών/Προμηθευτών!

  Ο χρήστης εισάγει το Α.Φ.Μ. και τα
  στοιχεία αντλούνται απο το TaxisNet!

  Εναλλακτικά εισάγονται στοιχεία και με
  μη αυτόματο τρόπο.

  Νέος Πελάτης Προμηθευτές
 3. Γρήγορη επανέκδοση παραστατικών!

  Επιλέξτε τα παραστατικά που επιθυμείτε και κάνετε τα επανέκδοση με το πάτημα ενός κουμπιού!

  Μαζικές Αντιγραφές Παραστατικών
 4. Προτιμολόγια και Προσφορές!

  Δημιουργήστε προσφορές με προτιμολόγια σε χρόνο ρεκόρ! Κατόπιν, μετασχηματίστε τα σε κανονικά παραστατικά!

  Νέο Προτιμολόγιο Μετασχηματισμός
 5. Πραγματική εικόνα Αποθήκης!

  Με πολλές επιλογές, σε πανεύκολο περιβάλλον! Περιθώρια κέρδους, κατηγορίες-υποκατηγορίες, απόθεμα και πολλά φίλτρα!

  Προϊόντα Κινήσεις Ειδών
 6. Δαπάνες και Πάροχοι!

  Εισάγετε τους Παρόχους σας και κατόπιν δημιουργήστε επαναλαμβανόμενες ή μη Δαπάνες, οι οποίες και 'προστίθενται' στην εικόνα της επιχείρησης!

  Δαπάνες Πάροχοι
 7. Κινήσεις Πελατών-Προμηθευτών-Ειδών και Καταστάσεις

  Όλες οι κινήσεις των συναλλαγών σας και μη, με πολλά φίλτρα και πλήρεις καταστάσεις, σε πολύ απλά βήματα!

  Κινήσεις Πελατών Καταστάσεις
 8. Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας / Στατιστικά τηλεφωνικών κλήσεων!

  Ορίστε μία διαδρομή και το πρόγραμμα θα παράγει αυτομάτως αντίγραφα ασφαλείας! Δείτε στατιστικά τηλεφωνικών κλήσεων των πελατών σας!

  Backup Κινήσεις Πελατών

VoIP

Περίληψη: VoIP σημαίνει Voice Over IP. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να μεταδώσουμε κυρίως συνεδρίες φωνής ή και multimedia πάνω από το IP (Internet Protocol). Θα πρέπει να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και στα δύο (αν όχι περισσότερα) σημεία, θα πρέπει όλες οι συσκευές να είναι συμβατές μεταξύ τους, έτσι ώστε να επιτύχετε μία συνεδρία VoIP. Και εδώ, ένας αριθμός πρωτοκόλλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως το SIP, το MGCP και το RVP over IP. Παρακαλώ σημειώστε ότι οποιοδήποτε πρωτόκολλο αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να είναι συμβατό με όλες τις συσκευές VoIP σας. To Quality of Service (QOS) θα πρέπει επίσης να ρυθμιστεί καταλλήλως στην πύλη / δρομολογητή σας έτσι να απολαύσετε μία σχεδόν τέλεια VoIP συνεδρία.

Πλεονεκτήματα VOIP

 • Μειώνετε τις τηλεφωνικές σας κλήσεις στο ελάχιστο.
 • Μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας φθηνό υλικό και λογισμικό.
 • Μεταφορά του τηλεφώνου σας με πολύ χαμηλό κόστος: Μεταφέρετε την VoIP συσκευή σας οπουδήποτε θέλετε (προϋποθέτει ότι η πρόσβαση στο Internet είναι εφικτή) χωρίς να πληρώνετε τέλη περιαγωγής εφόσον βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Μειονεκτήματα VOIP

 • Η ποιότητα φωνής δεν είναι τόσο καλή μερικές φορές (εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως από το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται, το εύρος της γραμμής κτλ.).
 • Άμεσα εξαρτόμενο από τη σύνδεση ευρείας ζώνης. Εάν η σύνδεση σας "πέσει", το ίδιο θα συμβεί άμεσα και στη VoIP συνεδρία σας.
 • Το VoIP λαμβάνει μόνο ένα συγκεκριμένο μέρος του εύρους της σύνδεσης σας. Εάν στο δίκτυο σας, άλλοι χρήστες μεταφορτώνουν λογισμικό, πολυμέσα, ίσως αντιληφθείτε μία απώλεια στην ποιότητα της συνδερίας σας. Αυτός ο λόγος είναι ικανός ώστε να προκαλέσει και την αποτυχία (το "πέσιμο") της VoIP συνεδρίας σας.

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε VPN με VoIP

Για προφανείς λόγους, κάποιος θα επέλεγε να ξεκινήσει μία συνεδρία VoIP μέσω VPN προκειμένου να εκμεταλλευτεί το επίπεδο της ασφάλειας που το τελευταίο παρέχει. Με την χρήση ενός VPN πρωτοκόλλου, η συνεδρία σας θα μεταδοθεί κρυπτογραφημένη. Άλλος ένας λόγος είναι ότι το SIP, ένα πρωτόκολλο που χρησιμοποποιείται ευρέως, είναι δύσκολο να περάσει μέσω ενός τείχους προστασίας, λόγω του ότι χρησιμοποιεί τυχαίες θύρες έτσι ώστε να συνδεθεί.

Τελικά, προκειμένου να επιτύχετε μία κρυπτογραφημένη συνεδρία VoIP και να μειώσετε τα τεχνικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη σύνδεση της, σας προτείνουμε να συνδεθείτε πρώτα με ένα VPN πρωτόκολλο στον VoIP πάροχο σας. Ο εξοπλισμός στο χώρο εργασίας σας ή στο σπίτι σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως VoIP πάροχος (αρκεί να πληρεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά). Έτσι θα μπορούσατε να καλέσετε τους φίλους ή την οικογένεια σας ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού ή της επιχείρησης σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε μη αναγκαίες χρεώσεις από τέλη περιαγωγής στον λογαριασμό του τηλεφώνου σας. Το γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία συσκευών Android και IOS (της Apple) υποστηρίζουν και VPN και VoIP;

Christos Goulas

dotcom logo

Κύπρου 59, Ηγουμενίτσα
Τ.Κ. 46100, Ελλάδα
http://www.dot-com.gr
E-mail: cgoulas@dot-com.gr
Website: https://www.linkedin.com/in/christos-goulas-66a39084/

Log In or Register