Menu

Cart
A+ A A-

Απομακρυσμένη Εκκίνηση του Η/Υ σας

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου είναι πολύ σημαντικος παράγοντας. Το να αφήνετε τους υπολογιστές της επιχείρησης σας σε λειτουργία μονίμως, δεν ωφελεί πουθενά εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για αυτό.

Αντιθέτως, το σίγουρο είναι ότι θα καταναλώσετε περισσότερο ενέργεια (ρεύμα) και θα ταλαιπωρήσετε τον εξοπλισμό σας με αχρείαστες ώρες λειτουργίας (οι οποίες προσμετρώνται σε κάποιες περιπτώσεις στην εγγύηση κάποιων προϊόντων). Υπάρχει και ένα ενδεχόμενο λόγω κάποιου πιθανού black-out από την εταιρεία παροχής ρεύματος, να καταστρέψετε μέρος του εξοπλισμού σας, που δεν θα καταστρεφόταν εάν ήταν απενεργοποιημένο. Στην τελευταία περίπτωση υπάρχει και άμεσος κίνδυνος απώλειας δεδομένων.

Ο Παράγοντας Χρόνος

Στην περίπτωση που τερματίζετε την λειτουργία των υπολογιστών της επιχείρησης σας κατά το κλείσιμο της ημέρας, τίθεται ένα άλλο ζήτημα. Ο χρόνος ο οποίος απαιτείται για το ξεκίνημα τους, προκειμένου να είναι διαθέσιμοι όλοι οι πόροι του δικτύου. Οι σταθμοί εργασίας δεν αποτελούν τόσο μεγάλο πρόβλημα, οι διακομιστές (servers) σας όμως, είναι πολύ πιθανόν να χρειάζονται σημαντικό χρόνο προκειμένου να εκκινηθούν και να είναι έτοιμοι προς χρήση από τους σταθμούς εργασίας σας. Μετά θα πρέπει να ανοίξετε τους σταθμούς εργασίας σας, επιβαρύνοντας περισσότερο το χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται προς την εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης σας.

Εάν υποθέσουμε πως για την εκκίνηση του διακομιστή της επιχείρησης σας, απαιτούνται 15' της ώρας και 5' για τους σταθμούς εργασίας, αυτό σημαίνει ότι χάνετε 20' της ώρας σε καθημερινή βάση. Αυτό το χρονικό διάστημα, το προσωπικό της επιχείρησης σας, πολύ πιθανόν να αναμένει να ξεκινήσει το δίκτυο συνολικά, προκειμένου να ξεκινήσει να εργάζεται. Εαν η επιχείρηση σας έχει για παράδειγμα τρία άτομα προσωπικό, με αυτόν τον τρόπο χάνετε μία εργατο-ώρα ανά ημέρα. Πολλαπλασιάστε το επί των εργάσιμων ημερών της επιχείρησης σας ανά μήνα και μετά επί 12, προκειμένου να δείτε πόσες εργατο-ώρες πάνε χαμένες το χρόνο από αυτή τη διαδικασία. Ώρες τις οποίες εσείς πληρώνετε!

 1. Εμπορική Διαχείριση

  1. Επιλογή Παραστατικού
  2. Επιλογή Πελάτη
  3. Επιλογή Ειδών

  Barcode, Συμβάσεις Πελατών & Προτιμολόγια!

  Διαδικασία Τιμολόγησης
 2. Ταχύτατη καταχώρηση Πελατών/Προμηθευτών!

  Ο χρήστης εισάγει το Α.Φ.Μ. και τα
  στοιχεία αντλούνται απο το TaxisNet!

  Εναλλακτικά εισάγονται στοιχεία και με
  μη αυτόματο τρόπο.

  Νέος Πελάτης Προμηθευτές
 3. Γρήγορη επανέκδοση παραστατικών!

  Επιλέξτε τα παραστατικά που επιθυμείτε και κάνετε τα επανέκδοση με το πάτημα ενός κουμπιού!

  Μαζικές Αντιγραφές Παραστατικών
 4. Προτιμολόγια και Προσφορές!

  Δημιουργήστε προσφορές με προτιμολόγια σε χρόνο ρεκόρ! Κατόπιν, μετασχηματίστε τα σε κανονικά παραστατικά!

  Νέο Προτιμολόγιο Μετασχηματισμός
 5. Πραγματική εικόνα Αποθήκης!

  Με πολλές επιλογές, σε πανεύκολο περιβάλλον! Περιθώρια κέρδους, κατηγορίες-υποκατηγορίες, απόθεμα και πολλά φίλτρα!

  Προϊόντα Κινήσεις Ειδών
 6. Δαπάνες και Πάροχοι!

  Εισάγετε τους Παρόχους σας και κατόπιν δημιουργήστε επαναλαμβανόμενες ή μη Δαπάνες, οι οποίες και 'προστίθενται' στην εικόνα της επιχείρησης!

  Δαπάνες Πάροχοι
 7. Κινήσεις Πελατών-Προμηθευτών-Ειδών και Καταστάσεις

  Όλες οι κινήσεις των συναλλαγών σας και μη, με πολλά φίλτρα και πλήρεις καταστάσεις, σε πολύ απλά βήματα!

  Κινήσεις Πελατών Καταστάσεις
 8. Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας / Στατιστικά τηλεφωνικών κλήσεων!

  Ορίστε μία διαδρομή και το πρόγραμμα θα παράγει αυτομάτως αντίγραφα ασφαλείας! Δείτε στατιστικά τηλεφωνικών κλήσεων των πελατών σας!

  Backup Κινήσεις Πελατών

Τι Μπορείτε να Κάνετε

Υπάρχει μία λύση μεταξύ των άλλων, που προσφέρεται ανέξοδα. Να ξεκινάτε εσείς ο ίδιος ή κάποιος από το προσωπικό, τον διακομιστή(server) της επιχείρησης σας σχεδόν είκοσι λεπτά (σε αυτήν την περίπτωση), πριν την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας του γραφείου σας. Αφού ξεκινήσει ο διακομιστής και ετοιμάσει όλους τους πόρους του δικτύου προς εργασία, να ξεκινάτε τους σταθμούς εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν το προσωπικό της επιχείρησης σας μεταβεί στο χώρο εργασίας του, τα πάντα θα είναι έτοιμα, χωρίς να έχετε πλέον απώλειες σε εργατο-ώρες. Αυτό βέβαια μπορεί να μην αποτελεί επιλογή για ορισμένους, λόγω διαφόρων παραγόντων.

Η πρεοτεινόμενη λύση:

Μπορείτε να κάνετε την παραπάνω διαδικασία ενώ δεν είστε στο χώρο της επιχείρησης σας, μέσω του υπολογιστή σας π.χ. στο σπίτι σας, ή από το κινητό σας τηλέφωνο (smartphone). Πώς; Θα χρειαστεί εάν δεν υπάρχει προεγκατεστημένη κάρτα στον server σας που να επιτρέπει τη χρήση αυτής της δυνατότητας, να την προμηθευτείτε. Σε servers της Hewlett Packard(HP) συνήθως υπάρχουν προεγκατεστημένες ακόμα και με τη βασική σύνθεση τους (αναφέρονται ως Lights-Out(LO) ή Integrated Lights-Out(ILO)). Σε αντίστοιχους της DELL, ονομάζονται ως IDRAC (Integrated Dell Remote Access Controller - Enterprise).

Παραμετροποιώντας λοιπόν τις ρυθμίσεις για την λειτουργία αυτήν, θα πρέπει να ανοιχτούν οι αντίστοιχες πόρτες στο router(δρομολογητής) της επιχείρησης σας που να επιτρέπουν την πρόσβαση στην κάρτα από το Internet. Κατόπιν, στην περίπτωση όπου ο ISP σας (ο πάροχος της σύνδεσης σας) δεν σας δίνει στατική διεύθυνση IP, να προβείτε στην ενεργοποίηση ενός DYNDNS domain για το οποίο και θα πρέπει να παραμετροποιήσετε το router σας ώστε να ανανεώνει την IP του Dyndns που ενεργοποιήσατε.

Μπορείτε επίσης να αυτοματοποιήσετε και αυτή την διαδικασία προκειμένου να εκκινείται ο διακομιστής της επιχείρησης σας μία συγκεκριμένη ώρα ανά ημέρα (βάση ημερολογίου, απαιτείται να πληρεί ο διακομιστής τις τεχνικές προδιαγραφές για αυτό).

Christos Goulas

dotcom logo

Κύπρου 59, Ηγουμενίτσα
Τ.Κ. 46100, Ελλάδα
http://www.dot-com.gr
E-mail: cgoulas@dot-com.gr
Website: https://www.linkedin.com/in/christos-goulas-66a39084/

Log In or Register