Menu

Cart
A+ A A-

Επιλέγοντας το κατάλληλο tablet για εμάς

Οι πιθανότητες είναι ότι, αν όχι ήδη, σε κάποια στιγμή θα γίνουμε οι περισσότεροι, κάτοχοι ενός tablet. Οι καθημερινές ανάγκες του μέσου χρήστη, εξυπηρετούνται πλέον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι ογκώδη όσο ένας υπολογιστής, μπορούν να μεταφερθούν με περισσή ευκολία, το βάρος τους είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με ένα laptop και οι τιμές τους ποικίλλουν..

Πώς όμως είναι δυνατόν να προμηθευτούμε το καλύτερο tablet για τις δικές μας ανάγκες; Θα είμαστε ικανοποιημένοι από την αγορά του; Θα πρέπει να επενδύσουμε αρκετά χρήματα ώστε να αποκτήσουμε ένα tablet; Από που μπορούμε να ξεκινήσουμε την έρευνα μας;

Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε, έχουμε και θα έχουμε τέτοιου είδους ερωτήματα όταν πρόκεται να προβούμε σε μία αγορά ενός είδους που δεν είμαστε απόλυτα εξοικειωμένοι. Τις περισσότερες φορές καταφεύγουμε σε φιλους/γνωστούς που είναι περισσότερο γνώστες από εμάς στο αντικείμενο. Άλλες φορές καταφεύγουμε στα καταστήματα προσπαθώντας να ζητήσουμε γνώση από κάποιον πωλητή έτσι ώστε να μας είναι πιο εύκολο να αποφασίσουμε. Είναι όμως πραγματικά αυτές οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.. Κατά την δική μας άποψη, θα πρέπει να κάνετε και μόνος/μόνη σας έρευνα για το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει πριν αρχίσετε να ρωτάτε άλλους. Στον βαθμό που είναι εφικτό βεβαίως.

Επιστρέφοντας στο θέμα tablets, έχουμε τρεις (3) κύριους ανταγωνιστές όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα τους: Το IOS της Apple, το Android της Google και το Windows O/S της Microsoft.

Android IOS Windows

Εμείς, θα σας προτείναμε ιεραρχικά τα παρακάτω:

1. Σημειώστε τι επιζητείτε: Αποφασίστε ποιά θα είναι η χρήση του δικού σας tablet πριν πάτε να δείτε κάποια. Καθίστε και σημειώστε τι θέλετε να κάνετε με ένα tablet.

2. Αναζήτηση λειτουργικού συστήματος: Εφόσον έχετε ήδη σημειώσει τι χρήση θέλετε να κάνετε με ένα tablet, δείτε ποιό λειτουργικό προσφέρει περισσότερη ευελιξία και πιο πλήρεις εφαρμογές για τις δικές σας ανάγκες. Πολλοί θα ισχυριστούν ότι αποκτώντας ένα iPad της Apple θα είστε σίγουροι. Αξίζει να δώσετε αυτά τα χρήματα για την καθημερινή σας περιήγηση; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι όμως. Άλλοι θα σας πούνε ότι αγοράζοντας ένα tablet με android θα κάνετε τη δουλειά σας και φθηνά. Ισχύει πραγματικά; Ισχύει για εσάς τον/την ίδιο/ίδια; Δείτε διάφορα tablets με όλα τα λειτουργικά πριν αποφασίσετε. Ζητείστε να σας επιδείξει κάποιος φίλος ή πωλητής πως π.χ. "μπαίνετε" στο Internet για "σερφάρισμα", πως θα βλέπετε τα e-mail σας, πως θα συνδεθείτε σε ενα ασυρματο δίκτυο ή σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, πως εγκαθισταται μια εφαρμογη κτλ.. Δειτε το και σαν λειτουργια.. Σας βολευει? Ειναι κατανοητό? Μήπως κάποιο άλλο λειτουργικό είναι πιο προορισμένο για εσάς;

3. Διαλέξατε λειτουργικό, τώρα τι; Έχετε μπροστά σας μία πληθώρα από tablets για να επιλέξετε. Εάν υποθέσουμε ότι έχετε επιλέξει λειτουργικό ήδη, τα υπόλοιπα είναι θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών / λιανικής τιμής και ποιότητας κατασκευής. Εμείς πάντα θα προτείνουμε κάποιο "επώνυμο" προϊόν χωρίς αυτό όμως να αμφισβητεί απαραίτητα την ποιότητα και ενός "μη-επώνυμου" προϊόντος. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που θα πρέπει να συζητήσετε με άλλους. Είναι π.χ. αρκετή η μνήμη του tablet που σας άρεσε, για τις δικές σας εφαρμογές, μουσική, βίντεο, φωτογραφίες κτλ; Χρειάζεστε όντως IPS οθόνη; Χρειάζεστε πραγματικά το υποψήφιο tablet που σκέφτεστε να αποκτήσετε, να έχει 4-πύρηνο επεξεργαστή; Είναι μικρή μήπως η οθόνη των 7 ιντσών; Επιστροφή λοιπόν στα τεστ.. Δοκιμάζουμε πάλι τα υποψήφια πλέον tablets όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους και τις επιδόσεις τους. Φεύγουμε όταν η λίστα έχει μειωθεί αρκετά.

4. Σχέση ποιότητας απόδοσης: Προσωπικά, όπως και σε κάθε αγορά που κάνω, όταν φτάνω σε αυτό το βήμα, κοιτάζω την αναλογία ποιότητας-εγγύησης και κόστους. Και διαλέγω αναλόγως με τα θέλω/πιστεύω μου. Κοιτάω πάντα όμως να αποκτήσω κάτι το οποίο δεν θα με βάλει στη λογική του να το θεωρώ πεταμένα χρήματα.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Christos Goulas

dotcom logo

Κύπρου 59, Ηγουμενίτσα
Τ.Κ. 46100, Ελλάδα
http://www.dot-com.gr
E-mail: cgoulas@dot-com.gr
Website: https://www.linkedin.com/in/christos-goulas-66a39084/

Log In or Register