Menu

Cart
A+ A A-

ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΙΝΑΚΕΣ RAID

Δεν μπορούμε να τονίσουμε πόσο σημαντικά είναι τα αντίγραφα ασφαλείας. Όχι μόνο για τις επιχειρήσεις πλέον. Για τους οικιακούς χρήστες επίσης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου πελάτες με σκληρούς δίσκους οι οποίοι δεν είναι προσβάσιμοι πλέον, ζητάνε βοήθεια προκειμένου να ανακτηθούν τα δεδομένα που είχαν αποθηκευμένα. Αυτά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εταιρικά δεδομένα, οικογενειακές και μη φωτογραφίες, video κτλ. Ένας σκληρός δίσκος δεν κοστίζει τίποτα σε σχέση με τον όγκο εργασίας που έχει αποθηκευμένο κάποιος / κάποια επιχείρηση.

Μην αφήνετε τα δεδομένα σας χωρίς αντίγραφα ασφαλείας. Πολλοί βρεθήκαμε στη θέση όπου θεωρούσαμε ότι απλά δεν πρόκειται να συμβεί σε εμάς ή ακόμα και της αντίθετης άποψης να ήμασταν, συνεχώς αναβάλλαμε τον προγραμματισμό αντιγράφων ασφαλείας για άλλη μέρα. Μέχρι που όταν αντιλαμβανόμασταν ότι κάτι δεν πάει καλά, ήταν πλέον αργά. 

Η διαφορά ενός οικιακού χρήστη με μία επιχείρηση, έχει να κάνει κυρίως ως προς τον χρόνο της ανάκτησης. Μία επιχείρηση δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει αρκετό χρονικό διάστημα για την ανάκτηση των δεδομένων της. Οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες δεν έχουν τον ίδιο προβληματισμό, αρκεί να γίνει μία επιτυχής ανάκτηση, ασχέτως του πότε, μέσα σε λογικά πλαίσια.

 1. Εμπορική Διαχείριση

  1. Επιλογή Παραστατικού
  2. Επιλογή Πελάτη
  3. Επιλογή Ειδών

  Barcode, Συμβάσεις Πελατών & Προτιμολόγια!

  Διαδικασία Τιμολόγησης
 2. Ταχύτατη καταχώρηση Πελατών/Προμηθευτών!

  Ο χρήστης εισάγει το Α.Φ.Μ. και τα
  στοιχεία αντλούνται απο το TaxisNet!

  Εναλλακτικά εισάγονται στοιχεία και με
  μη αυτόματο τρόπο.

  Νέος Πελάτης Προμηθευτές
 3. Γρήγορη επανέκδοση παραστατικών!

  Επιλέξτε τα παραστατικά που επιθυμείτε και κάνετε τα επανέκδοση με το πάτημα ενός κουμπιού!

  Μαζικές Αντιγραφές Παραστατικών
 4. Προτιμολόγια και Προσφορές!

  Δημιουργήστε προσφορές με προτιμολόγια σε χρόνο ρεκόρ! Κατόπιν, μετασχηματίστε τα σε κανονικά παραστατικά!

  Νέο Προτιμολόγιο Μετασχηματισμός
 5. Πραγματική εικόνα Αποθήκης!

  Με πολλές επιλογές, σε πανεύκολο περιβάλλον! Περιθώρια κέρδους, κατηγορίες-υποκατηγορίες, απόθεμα και πολλά φίλτρα!

  Προϊόντα Κινήσεις Ειδών
 6. Δαπάνες και Πάροχοι!

  Εισάγετε τους Παρόχους σας και κατόπιν δημιουργήστε επαναλαμβανόμενες ή μη Δαπάνες, οι οποίες και 'προστίθενται' στην εικόνα της επιχείρησης!

  Δαπάνες Πάροχοι
 7. Κινήσεις Πελατών-Προμηθευτών-Ειδών και Καταστάσεις

  Όλες οι κινήσεις των συναλλαγών σας και μη, με πολλά φίλτρα και πλήρεις καταστάσεις, σε πολύ απλά βήματα!

  Κινήσεις Πελατών Καταστάσεις
 8. Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας / Στατιστικά τηλεφωνικών κλήσεων!

  Ορίστε μία διαδρομή και το πρόγραμμα θα παράγει αυτομάτως αντίγραφα ασφαλείας! Δείτε στατιστικά τηλεφωνικών κλήσεων των πελατών σας!

  Backup Κινήσεις Πελατών

Υπάρχουν πολλοί τρόποι δημιουργίας προγραμματισμένων και μη, αντιγράφων ασφαλείας. Δεν μπορούμε να σας πούμε ποιός είναι ο πιο κατάλληλος για εσάς. Εξαρτάται από την υφή των δεδομένων (πόσο σημαντικά είναι και το μέγεθος του όγκου τους, όπως επίσης και σε περίπτωση βλάβης, πόσο γρήγορα θα θέλατε την επαναφορά τους).

Ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις, είναι οι συστοιχίες δίσκων (RAID αρχιτεκτονική). Επί της ουσίας, δύο ή περισσότεροι δίσκοι ενώνονται όσον αφορά το χώρο προς αποθήκευση (υπάρχουν διάφορες αρχιτεκτονικές), με αποτέλεσμα, ταυτόχρονα τα δεδομένα σας να εγγράφονται / διαβάζονται από περισσότερους από έναν δίσκο. Στην περίπτωση που ο ένας δίσκος από τη συστοιχία έχει πρόβλημα, η συστοιχία συνεχίζει να δουλεύει απρόσκοπτα με τους υπόλοιπους δίσκους και εσείς συνήθως δεν έχετε κάποια επίπτωση (σε ορισμένες συστοιχίες ενδέχεται να παρατηρήσετε καθυστερήσεις εγγραφής / ανάγνωσης).

Δεν είναι όλοι τύποι ίδιοι όμως. Μερικοί τύποι RAID δεν έχουν δημιουργηθεί με βάση την πρόληψη απώλειας δεδομένων, αλλά με βάση την αύξηση της ταχύτητας εγγραφών / αναγνώσεων. Άλλοι πάλι, προσφέρουν και αύξηση ταχύτητας και πρόληψη. Εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε και από τον προϋπολογισμό σας.

Παρά ταύτα, η αποθήκευση των δεδομένων σας σε εξωτερικά μέσα αποθήκευσης (μπορεί να είναι backup tapes, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, backup servers κτλ.), είναι απαραίτητη. Δεν είναι λίγες οι φορές για παράδειγμα όπου η επαναφορά ενός αρχείου Excel σε προηγούμενη ημερομηνία, κρίνεται απαραίτητη, αφού δεν υφίσταται πρόβλημα με τους δίσκους, αλλά με λάθος εισαγωγές στοιχείων το οποίο γίνεται αντιληπτό μετά από μέρες. Για αυτό και κρίνουμε απαραίτητο να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας για κάθε μέρα ξεχωριστά (το χρονικο διάστημα θα το αποφασίσετε εσείς, σύμφωνα με τις ανάγκες σας). Επίσης πολύ σημαντικό κρίνεται, το να έχετε προβλέψει την ύπαρξη εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας (δύο σκληροί δίσκοι εξωτερικοί -ή και περισσότεροι-, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται ως μέσα αποθήκευσης των αντιγράφων σας, εναλλάξ ανά εβδομάδα π.χ.)

Christos Goulas

dotcom logo

Κύπρου 59, Ηγουμενίτσα
Τ.Κ. 46100, Ελλάδα
http://www.dot-com.gr
E-mail: cgoulas@dot-com.gr
Ιστότοπος: https://www.linkedin.com/in/christos-goulas-66a39084/
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ UPS: ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ »

Log In or Register