Menu

Cart
A+ A A-

10+1 λόγοι για να χρησιμοποιείτε το Microsoft Outlook

Όλοι πλέον χρησιμοποιούμε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και έχουμε μία ή περισσότερες διευθύνσεις e-mail. Είτε χρησιμοποιούμε ένα πρόγραμμα πελάτη, όπως π.χ. το Microsoft Outlook, το Outlook Express (ή την μεταγενέστερη έκδοση του, «Αλληλογραφία των Windows»), το Mozilla Thunderbird και άλλα, είτε χρησιμοποιούμε μία σελίδα στο Internet (στο λεγόμενο cloud) για να βλέπουμε και να αποστέλλουμε τα e-mail μας, όπως π.χ. το Hotmail, το Gmail, το Yahoo mail κτλ. Σε περιβάλλον επιχειρήσεων, είναι δύσκολο πλέον να βρείτε άλλο πρόγραμμα πελάτη εκτός από το Microsoft Outlook (ασχέτως της έκδοσης του). Η Microsoft, ανταποκρινόμενη στο ρεύμα της εποχής, δημιούργησε και τις αντίστοιχες εκδόσεις Office όπου συμπεριλαμβάνεται το Outlook και είναι διαθέσιμο στο Cloud. 

Μπορείτε να πείτε ότι θέλετε, αλλά το Outlook είναι θεωρώ το κορυφαίο εργαλείο από όλα που έχω δει στην αγορά. Παραθέτω ενδεικτικά τα παρακάτω επιχειρήματα έτσι ώστε να πάρετε την απόφαση να μεταφέρετε άμεσα τις υπηρεσίες σας στο Outlook. Σημειωτέον ότι πλατφόρμες όπως το Gmail, η Hotmail, το Yahoo Mail, παρέχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνετε τα mail σας χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα πελάτη. Το Outlook είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό πρόγραμμα παραλαβής/αποστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου..

 • Το Microsoft Outlook υποστηρίζει πλήρως το Microsoft Exchange: Όλες οι λειτουργίες του Exchange Server υποστηρίζονται από το Outlook. Εξάλλου, κανένας δεν «γράφει» καλύτερο κώδικα για τα προϊόντα της Microsoft, από την ίδια τη Microsoft..
 • Το Microsoft Outlook μπορεί πολύ άνετα να συγχρονιστεί με πάρα πολλές συσκευές και εφαρμογές: Οποιοδήποτε smartphone ή tablet σήμερα, συνεργάζεται με το Microsoft Outlook. Πάρα πολλές εφαρμογές μπαίνουν ως πρόσθετα (add-ins) ώστε να «ολοκληρώσουν» το Outlook όπως π.χ. το skype, διάφορα add-ins εκτυπωτών που χρησιμοποιούνται ως διευθυνσιογράφοι και πολλά άλλα. Επίσης διάφορα τηλεφωνικά κέντρα προσφέρουν το δικό τους driver που εγκαθίσταται στο PC σας(TAPI driver) και σας επιτρέπει να κάνετε κλήσεις αυτοματοποιημένα, μέσω του Outlook. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να εγκαταστήσετε add-in το οποίο και κάθε φορά που σας παίρνουν τηλέφωνο να ανοίγει μία καινούρια ή την ήδη υπάρχουσα επαφή εάν είναι ήδη καταχωρημένη, προκειμένου να προσθέσετε στοιχεία σε αυτήν.

  1. Εμπορική Διαχείριση

   1. Επιλογή Παραστατικού
   2. Επιλογή Πελάτη
   3. Επιλογή Ειδών

   Barcode, Συμβάσεις Πελατών & Προτιμολόγια!

   Διαδικασία Τιμολόγησης
  2. Ταχύτατη καταχώρηση Πελατών/Προμηθευτών!

   Ο χρήστης εισάγει το Α.Φ.Μ. και τα
   στοιχεία αντλούνται απο το TaxisNet!

   Εναλλακτικά εισάγονται στοιχεία και με
   μη αυτόματο τρόπο.

   Νέος Πελάτης Προμηθευτές
  3. Γρήγορη επανέκδοση παραστατικών!

   Επιλέξτε τα παραστατικά που επιθυμείτε και κάνετε τα επανέκδοση με το πάτημα ενός κουμπιού!

   Μαζικές Αντιγραφές Παραστατικών
  4. Προτιμολόγια και Προσφορές!

   Δημιουργήστε προσφορές με προτιμολόγια σε χρόνο ρεκόρ! Κατόπιν, μετασχηματίστε τα σε κανονικά παραστατικά!

   Νέο Προτιμολόγιο Μετασχηματισμός
  5. Πραγματική εικόνα Αποθήκης!

   Με πολλές επιλογές, σε πανεύκολο περιβάλλον! Περιθώρια κέρδους, κατηγορίες-υποκατηγορίες, απόθεμα και πολλά φίλτρα!

   Προϊόντα Κινήσεις Ειδών
  6. Δαπάνες και Πάροχοι!

   Εισάγετε τους Παρόχους σας και κατόπιν δημιουργήστε επαναλαμβανόμενες ή μη Δαπάνες, οι οποίες και 'προστίθενται' στην εικόνα της επιχείρησης!

   Δαπάνες Πάροχοι
  7. Κινήσεις Πελατών-Προμηθευτών-Ειδών και Καταστάσεις

   Όλες οι κινήσεις των συναλλαγών σας και μη, με πολλά φίλτρα και πλήρεις καταστάσεις, σε πολύ απλά βήματα!

   Κινήσεις Πελατών Καταστάσεις
  8. Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας / Στατιστικά τηλεφωνικών κλήσεων!

   Ορίστε μία διαδρομή και το πρόγραμμα θα παράγει αυτομάτως αντίγραφα ασφαλείας! Δείτε στατιστικά τηλεφωνικών κλήσεων των πελατών σας!

   Backup Κινήσεις Πελατών

 • Τα διάφορα επίπεδα ασφαλείας του Outlook συνεργάζονται άψογα με το Domain της επιχείρησης σας (Active Directory). Επίσης, το επίπεδο ασφαλείας λόγω κρυπτογραφήσεων που μπορείτε να έχετε αναπτύσσεται συνεχώς!
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε κανόνες για την ταξινόμηση των e-mail σας (εισερχομένων και εξερχομένων), να τα ταξινομήσετε σε φακέλους εάν πληρούν ορισμένα κριτήρια τα οποία εσείς θέτετε.. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτοματοποιημένες απαντήσεις όταν βρίσκεστε εκτός γραφείου κτλ.
 • Η συνεργασία του με το SharePoint της Microsoft είναι επίσης πολύ καλή.. Το SharePoint είναι μία πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορείτε να φτιάξετε και να διαχειριστείτε ιστοσελίδες για εσωτερική (και όχι μόνο) χρήση από τους χρήστες της επιχείρησης σας. Κάθε φορά που αναθέτετε μία δουλειά σε κάποιο μέλος της επιχείρησης σας, έρχεται ένα e-mail στο αντίστοιχο μέλος. Εσείς μέσω του SharePoint μπορείτε να δείτε την πρόοδο της διεκπεραίωσης των εργασιών, να θέσετε κάποιες εργασίες να προωθούνται αυτομάτως στον χρήστη της επόμενης βάρδιας κτλ.

 • Το Microsoft Outlook περιλαμβάνει επίσης Ημερολόγιο (είτε αποκλειστικό για τον χρήστη, είτε ομαδικό, είτε πολλαπλά ημερολόγια –άλλα ατομικά και άλλα ομαδικά-), τα οποία επίσης προωθούνται και στο smartphone σας εφόσον έχετε την απαραίτητη υποδομή. Υπάρχει επίσης βιβλίο διευθύνσεων (address book, οι επαφές που λέγαμε πιο πάνω), Λίστα Εργασιών κτλ. Ακόμη και σημειώσεις, όπως τα γνωστά κίτρινα αυτοκόλλητα που κολλάμε σε διάφορα μέρη του γραφείου μας (με προτίμηση πάντα στο πλαίσιο της οθόνης του υπολογιστή μας), σε ηλεκτρονική πάντα μορφή (εικονικά).
 • Υπάρχουν φίλτρα για Ανεπιθύμητη Αλληλογραφία.. Μπορείτε να βάλετε κανόνες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και από την στιγμή που το κάνετε και πέρα, να πηγαίνουν αυτομάτως τα ανεπιθύμητα που εσείς ορίσατε στον αντίστοιχο φάκελο «Ανεπιθύμητης Αλληλογραφίας».

 • Μπορείτε να ενσωματώσετε πολλούς λογαριασμούς POP3 ή IMAP στο Outlook.. Ακόμα και τα e-mail τα οποία έχετε σε άλλους φορείς και τα βλέπετε επισκεπτόμενοι την σελίδα τους, μπορείτε με τις ανάλογες ρυθμίσεις να τα παίρνετε από εδώ και πέρα στο γραμματοκιβώτιο σας, στο Microsoft Outlook.
 • Ακόμα και αν αλλάξετε κινητό τηλέφωνο (smartphone), η μετάβαση είναι πολύ απλή εφόσον το συνδέσετε με το Outlook. Δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε και να απευθυνθείτε πουθενά για να περάσετε τις επαφές από το ένα στο άλλο. Αρκεί να ξεκινήσετε να το δουλεύετε από τώρα, πριν την αλλαγή! Συγχρονίστε το ήδη υπάρχον smartphone σας με το Outlook άμεσα! Στην περίπτωση όπου χάσετε το smartphone σας, μπορείτε να ορίσετε από τον Exchange τη συνολική διαγραφή των δεδομένων του μέσω του απο-συγχρονισμού του, με το που συνδεθεί το smartphone σας στο Internet!
 • Υπάρχει αρκετή υποστήριξη σε οποιοδήποτε πρόβλημα που τυχόν έχετε, υποστήριξη που δεν πρόκειται να βρείτε σε άλλα πακέτα για e-mail της αγοράς!

 • Είναι πλήρως συμβατό με το .COM Spread - Εμπορική Διαχείριση και το Botanical Medicine Suite!

Θεωρώ, ότι το Microsoft Outlook είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο πακέτο της σουίτας του Microsoft Office. Πρόκειται για ένα πραγματικό εργαλείο για την καθημερινότητα του χρήστη με τρομερές δυνατότητες!

Christos Goulas

dotcom logo

Κύπρου 59, Ηγουμενίτσα
Τ.Κ. 46100, Ελλάδα
http://www.dot-com.gr
E-mail: cgoulas@dot-com.gr
Ιστότοπος: https://www.linkedin.com/in/christos-goulas-66a39084/

Log In or Register