Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

.COM Spread - Νέο Παραστατικό Αγορών

.COM Spread - Νέο Παραστατικό Αγορών

Στο Νέο Παραστατικό Αγορών, μπορούμε να καταχωρήσουμε ένα παραστατικό από κάποιον προμηθευτή μας. Αυτό θα ενημερώσει και την αποθήκη μας ως προς το απόθεμα των προϊόντων/ειδών που αγοράσαμε (πίστωση/χρέωση, αναλόγως του είδους παραστατικού που θα επιλέξουμε).

Διαλέγουμε το Είδος Παραστατικού πρώτα (π.χ. Τιμολόγιο1), επιλέγουμε Προμηθευτή είτε από την Επωνυμία του, είτε από το ΑΦΜ του, είτε πατάμε το πράσινο κουμπί + που εμφανίζεται δεξιά από την επωνυμία για να καταχωρήσουμε επί τόπου ένα Νέο Προμηθευτή. Κατόπιν, καταχωρούμε τον Αριθμό του Παραστατικού που λάβαμε από τον προμηθευτή μας. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα στοιχεία.

Το μέγιστο πλήθος στοιχείων ανά παραστατικό που καταχωρούμε είναι δέκα (δηλαδή 10 διαφορετικά είδη/προϊόντα). Ενδιάμεσα της περιγραφής του κάθε είδους/προϊόντος και της Μονάδας Μέτρησης του, υπάρχει ένα κουμπάκι το οποίο και μας επιτρέπει να εισάγουμε υποσημειώσεις(σχόλια) για το κάθε είδος ξεχωριστα εάν αυτό απαιτείται (μέγιστο όριο 35 χαρακτήρες). Θα μπορούσαμε εκεί π.χ. να εισάγουμε σειριακούς αριθμούς προϊόντων. Με το πράσινο κουμπάκι + στα δεξιά της γραμμής του κάθε είδους, προσθέτουμε επιπλέον μία νέα γραμμή προς καταχώρηση. Όταν τελειώσουμε, κάνουμε κλικ στο κουμπί της Καταχώρησης. Στο κάτω μέρος, στα αριστερά της φόρμας, υπάρχει και ένα πεδίο όπου μπορούμε να πληκτρολογήσουμε γενικότερα σχόλια τα οποία και αφορούν το παραστατικό.

 

Σημείωση: Το βίντεο αφορά παλαιότερη έκδοση του Spread, η νέα τιμολόγηση πλέον υπάρχει διαθέσιμη ως κουμπί στην κορδέλα των πωλήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη Λίστα Αγορών 

Για κάθε είδος/υπηρεσία/προϊόν που θέλουμε να τιμολογήσουμε, παρατηρούμε ότι πριν το επιλέξουμε από τη λίστα, μας εμφανίζονται διάφορα στοιχεία, όπως margin profit, εκπτώση κλπ. Μπορούμε να παρακολουθούμε και τα περιθώρια κέρδους στη λίστα αυτήν αφού περιθώρια κέρδους διαφορετικά από αυτά που έχουμε εισάγει για το είδος, σημαίνει ότι κάτι έχει συμβεί την τιμή είτε αγοράς του, είτε με την τιμή πώλησης του. Στην πρώτη περίπτωση, πολύ πιθανόν να έχει αλλάξει η τιμή της αγοράς του είδους. Αυτό μπορεί να διασταυρωθεί και εφόσον το επιλέξουμε, όπου θα συμπληρωθεί αυτομάτως η τιμή αγοράς σύμφωνα με αυτήν που έχει οριστεί στην αποθήκη. Εάν διαφέρει από αυτήν που έχει το παραστατικό που έχουμε στα χέρια μας, το πρόγραμμα θα μας ειδοποιήσει ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε την τιμή αγοράς της αποθήκης μας καθώς και τους υπόλοιπους συντελεστές με τα νέα δεδομένα.

Επιλέγοντας κάποιον τρόπο πληρωμής, το λογιστικό υπόλοιπο του προμηθευτή μας θα επηρεαστεί αναλόγως (τρόποι πληρωμής που θεωρούνται ως 'μετρητά', δεν μεταβάλουν το λογιστικό υπόλοιπο). Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες. 

Σημειώστε, ότι πριν καταχωρήσετε ένα παραστατικό αγορών, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρήσει τα προϊόντα/είδη στην αποθήκη σας(ή τις υπηρεσίες)!

1. Στο Spread, το είδος παραστατικού 'Τιμολόγιο', δεν χρεώνει αλλά ούτε και πιστώνει απόθεμα από και προς την αποθήκη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κάποιο συνοδευτικό δελτίο αποστολής, είτε 'Δελτίο Αποστολής - Τιμολόγιο' ως είδος παραστατικού μεταξύ άλλων ώστε να μεταβληθεί το απόθεμα της αποθήκης σας.

Christos Goulas

dotcom logo

Κύπρου 59, Ηγουμενίτσα
Τ.Κ. 46100, Ελλάδα
http://www.dot-com.gr
E-mail: cgoulas@dot-com.gr
Ιστότοπος: https://www.linkedin.com/in/christos-goulas-66a39084/
.COM Business Computing 2018