Menu

Cart
A+ A A-
Christos Goulas

Christos Goulas

dotcom logo

Κύπρου 59, Ηγουμενίτσα
Τ.Κ. 46100, Ελλάδα
http://www.dot-com.gr
E-mail: cgoulas@dot-com.gr
Website URL: http://https://www.facebook.com/cgoulas

Προώθηση σε Ιστότοπο ή σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

Όλο και περισσότεροι από εμάς αποκτούν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης(Facebook, Twitter κλπ). Ένα σημαντικό ποσοστό των χρηστών, ανακαλύπτοντας τη δυναμική που προσφέρουν τα εν λόγω μέσα, αναρωτιέται εάν θα πρέπει να καταφύγει στο στήσιμο ενός ιστοτόπου (Website) ή μπορεί να προωθηθεί επαγγελματικά και απευθείας από τα μέσα τα ίδια. Πλατφόρμες όπως το Facebook εξάλλου κινήθηκαν αρκετά νωρίς προς αυτήν την κατεύθυνση, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργήσουν την "επαγγελματική σελίδα" τους (Fanpage) στο Facebook. Η διαδικασία δημιουργίας μίας σελίδας στο Facebook είναι τετριμμένη διαδικασία και μπορεί να ολοκληρωθεί εντός 30' της ώρας.

Αυτομάτως γεννάται το ερώτημα, για ποιό λόγο να μπει κάποιος στη διαδικασία να επενδύσει σε μία ιστοσελίδα; Τι θα του προσφέρει παραπάνω από μία σελίδα στο Facebook;

Υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές σε αρκετά επίπεδα και καλό θα ήταν να είμαστε ενήμεροι ως προς αυτές.

Καταρχήν, σκεφτείτε τη σελίδα σας είτε στο Facebook είτε στο ευρετήριο της Google π.χ. ως τη βιτρίνα της επιχείρησης σας. Πρώτα θα πρέπει να σας δούνε/βρούνε οι υποψήφιοι πελάτες σας και μετά καλείστε τον οποιονδήποτε επισκεφτεί την επιχείρηση σας (ή τη σελίδα σας), να τον μετατρέψετε σε πελάτη. Η λογική λέει ότι όσους περισσότερους επισκέπτες έχετε, τόσο περισσότερους πελάτες θα έχετε. Άλλο πράγμα να δούνε 10 πελάτες τη βιτρίνα σας και άλλο να τη δούνε 100 πελάτες.. Οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ένα σημαντικότατο κομμάτι της προώθησης, έχει να κάνει με το πώς θα οδηγήσουμε το κοινό στη βιτρίνα της επιχείρησης μας (είτε αυτή λέγεται σελίδα στο Facebook είτε είναι ένας πλήρης ιστότοπος (Website).

Αναλογιστείτε το εξής λοιπόν: Εάν ψάχνετε για ένα φορητό υπολογιστή ή μία τηλεόραση ή εν πάση περιπτώσει ένα εξεζητημένο εξάρτημα που σας βγήκε ελαττωματικό, που θα αρχίσετε την αναζήτηση σας; Το πιθανότερο είναι να δοκιμάσετε στην Google ή σε κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης. Επίσης, όταν ψάχνετε για κάποιο είστε πιο αποφασισμένος να το αγοράσετε. Στατιστικά λοιπόν στα πρώτα αποτελέσματα της αναζήτησης σας, βρίσκεται και ο άνθρωπος ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πώληση για εσάς. Εξ ου λοιπόν και είναι πολύ σημαντικό να είστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google π.χ. Στατιστικά, οι χρήστες δεν κοιτάζουν πάνω από τα 20-30 πρώτα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης για να βρούνε πληροφορίες σχετικά με αυτό που ψάχνουν.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Προβαίνετε σε μία ανάρτηση την οποία και την προωθείτε στο κοινό σας (ή και μη, πληρώνοντας για διαφήμιση σε μεγαλύτερο εύρος κοινού). Ενίοτε έχουν τη λογική της προσφοράς. Αν λοιπόν στη δημοσίευση σας π.χ. στο Facebook έχετε προς πώληση ένα εξάρτημα αυτοκινήτου, ακόμα και να τη δούνε χιλιάδες χρήστες, εάν εκείνη τη στιγμή δεν ενδιαφέρονται για τον οποιοδήποτε λόγο για το εξάρτημα αυτό, η λογική λέει ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάποια πώληση εκ μέρους σας.

Αυτό σημαίνει ότι είναι άχρηστη η δημιουργία σελίδας στο Facebook; Κάθε άλλο. Απλά δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους πωλήσεις. Προσφέρεται όμως για αντικείμενα γενικού ενδιαφέροντος, πραγματικές προσφορές, πράγματα που το ευρύ κοινό ενδιαφέρεται ενίοτε να αποκτήσει Επίσης, μέσω των κοινοποιήσεων που επιτρέπονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δημοσίευση σας μπορεί να έχει τεράστια απήχηση. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι άμεση επαφή μέσω των σχολίων και της αντιμετώπισης των αρνητικών κριτικών με τους χρήστες!

Ένα άλλο ατού του να έχει κάποιος έναν ιστότοπο(Website) και να τον χρησιμοποιεί προς όφελος του, είναι ότι χρησιμοποιώντας τα σχετικά εργαλεία, μπορεί να δει τι ψάχνουν οι χρήστες στην Google σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησης του και να εστιάσει ακριβώς σε αυτό. Σε αυτό που ζητάει το κοινό..

Τελικά, τι είναι καλύτερο για εσάς; Και τα δύο. Απλά είναι διαφορετικά.

Read more...

Μετατροπή Αρχείων PDF μορφής σε Word (.docx)

Πολλές φορές είναι αναγκαία η επεξεργασία κάποιου -ή κάποιων- αρχείων PDF μορφής. Δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις τα έντυπα της μορφής αυτής δεν είναι δυνατόν να δεχτούν την οποιαδήποτε επεξεργασία. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Οι κυριότεροι λόγοι είναι ότι είτε το έντυπο είναι σκοπίμως "κλειδωμένο" με διάφορους τρόπους, είτε ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε σε PDF μορφή δεν επιτρέπει την περαιτέρω επεξεργασία του. Συνήθως, οι χρήστες προσπαθούν να μετατρέψουν τέτοιας μορφής έντυπα σε μορφή του Microsoft Word, ώστε να μπορέσουν να τα επεξεργαστούν στην συνέχεια όπου στις περισσότερες των περιπτώσεων, η προσπάθεια τους καταλήγει σε παταγώδη αποτυχία.

Τι θα μπορούσε λοιπόν να κάνει κάποιος ώστε να διασφαλίσει μία αναγνώσιμη μορφή για επεξεργασία στο Microsoft Word (και όχι μόνο) ενός αρχείου μορφής PDF; 

Παρακαλώ σημειώστε σε αυτό το σημείο ότι ναι μεν η ακόλουθη μέθοδος θα σας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην οθόνη σας, βεβαιωθείτε όμως ότι οι ενέργειες σας είναι σύμφωνες με τη νομοθεσία από την οποία τυχόν προστατεύεται το αρχικό έντυπο (πηγαίο αρχείο θα το ονομάζουμε από εδώ και πέρα).

Η διαδικασία που θα απαιτηθεί θα χρειαστεί δύο βήματα από μεριάς σας. Θα πρέπει να βρούμε ένα εργαλείο μετατροπής PDF αρχείων σε Word (.doc/.docx) αφενός. Στην περίπτωση όπου δεν παραχθεί μία αναγνώσιμη μορφή του πηγαίου αρχείου σε Microsoft Word μορφή, θα πρέπει να εξετάσουμε αφενός εάν το εργαλείο το οποίο και επιλέξαμε επιτρέπει την επιβολή να κωδικοποιήσουμε το έντυπο (πηγαίο αρχείο) από την αρχή. Εάν όχι, θα πρέπει να βρούμε ένα εργαλείο (μετατροπέα) το οποίο και να υποστηρίζει τη λειτουργία αυτή (της επιβολής της κωδικοποίησης του πηγαίου αρχείου).

Ενδεικτικά ένα τέτοιο εργαλείο το οποίο προσφέρει δωρεάν μετατροπή των αρχείων PDF σε διάφορες μορφές και δεν χρειάζεται εγκατάσταση αφού είναι διαθέσιμο στον παγκόσμιο ιστό, βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Μέθοδος 1

https://tools.pdf24.org

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε ποιά αρχεία PDF θέλετε να μετατραπούν και κατόπιν επεξεργασίας θα σας δωθεί η δυνατότητα να τα "κατεβάσετε". Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ανάγνωση του αρχείου παρακαλώ δοκιμάστε τη μέθοδο 2.

Μέθοδος 2

Στην περίπτωση όπου τα παρχθέντα αρχεία (π.χ. Microsoft Word μορφής), δεν είναι αναγνώσιμης μορφής θα πρέπει να δοκιμάσετε την επιβολή κωδικοποίησης τους (χρησιμοποιώντας την τεχνική της αναγνώρισης χαρακτήρων από την αρχή). Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την δυνατότητα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί και δοκιμάστε τις ρυθμίσεις όπως αυτές εμφανίζονται στις παρακάτω εικόνες.

https://tools.pdf24.org/el/ocr-pdf

Σε αυτό το σημείο σημειώστε ότι παραχθέν αρχείο θα είναι πάλι της μορφής PDF, αυτήν την φορά όμως με τους χαρακτήρες έτοιμους για εφαρμογή της μετατροπής σε Microsoft Word σύμφωνα με την μέθοδο 1. Οι ακόλουθες ρυθμίσεις όπως αυτές εμφανίζονται στην παρακάτω εικόνα θα πρέπει να σας παράξουν ένα PDF αρχείο έτοιμο για μετατροπή σε μορφή Microsoft Word (ή κάποιας άλλης) χρησιμοποιώντας κατόπιν τη μέθοδο 1.

pdf ocr

 

Read more...

TAPI Caller ID

Το TAPI Caller ID είναι μία εφαρμογή η οποία σας δίνει μία πλήρη εικόνα των εξερχομένων και εισερχομένων κλήσεων από και προς τον χώρο εργασίας σας. Είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σας εφόσον αξιοποιηθεί σωστά αφού σας δίνει τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας και όχι μόνο που αφορούν τους συναλλασσομένους σας.

Το TAPI Caller ID στηρίζεται στην παρουσία του Microsoft Outlook, το οποίο και θα χρησιμοποιήσει αρχικά ως «βάση» για τις επαφές σας. Τις επαφές αυτές μπορείτε να επιλέξετε να τις εισάγετε εναλλακτικά σε μία βάση δεδομένων της Access η οποία και συνοδεύει την εφαρμογή. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιώντας το TAPI Caller ID, θα δείτε τρομακτική διαφορά στον τρόπο λειτουργίας σας όσον αφορά τη διαχείριση των επαφών σας.

Το TAPI Caller ID, ουσιαστικά ολοκληρώνει το Microsoft Outlook όσον αφορά το θέμα τηλεφωνίας. Δεν έχει στόχο την αντικατάσταση του Microsoft Outlook το οποίο και δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες από τη διαχείριση των επαφών σας. Ο χειρισμός των επαφών σας πλέον γίνεται από την ίδια την εφαρμογή, η οποία και αποθηκεύει τις όποιες αλλαγές πραγματοποιήσετε στη βάση δεδομένων της αλλά και στις αντίστοιχες επαφές στο Outlook. Εάν για παράδειγμα επιλέξετε να δημιουργήσετε μία νέα επαφή, η επαφή αυτή θα δημιουργηθεί αυτομάτως και στο Microsoft Outlook.

Το TAPI Caller ID έρχεται με δικό του Dialer, φοβερά απλουστευμένο και γρήγορο. Από εκεί θα πραγματοποιήσετε τις εξερχόμενες κλήσεις σας και την κύρια διαχείριση των επαφών σας. Υπάρχει επίσης αρχείο καταγραφής εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων με όλα τα στοιχεία τους , π.χ. το ονοματεπώνυμο του συνομιλητή σας, την ημερομηνία και ώρα, τη διάρκεια της κλήσης κλπ. Εμφανίζονται επίσης και οι σημειώσεις της κάθε επαφής σας στο Microsoft Outlook μόλις επιλέξετε να ανοίξετε την καρτέλα για την επαφή σας. Σας δίνεται η δυνατότητα της άμεσης κλήσης προς τις επαφές σας, της άμεσης αποστολής email προς αυτές (μόνο το πρώτο email της κάθε επαφής χρησιμοποιείται).

Η εφαρμογή διατίθεται σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά. Απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας της εφαρμογής είναι ένας υπολογιστής με Microsoft Windows 7 τουλάχιστον, μία συσκευή τηλεφωνίας η οποία να συνοδεύεται και από ένα πρόγραμμα οδήγησης(driver) TAPI, όπως επίσης και η παρουσία του Microsoft Office στον υπολογιστή σας (τουλάχιστον Microsoft Outlook 2007 και η αντίστοιχη Microsoft Access).

Read more...

Εκτύπωση Παραστατικών και Αποθήκευση σε PDF μορφή

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ (ΜΕ ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ)

-Είναι κάτι το οποίο δεν το διαχειρίζεται εσωτερικά το Spread αφού η υπογραφή προστίθεται από το φορολογικό μηχανισμό. Το οποίο και σημαίνει ότι ενδέχεται να λύσει τα χέρια σχετικά με αυτό το θέμα σε όσους αποζητούν λύση, χρησιμοποιώντας και άλλες εφαρμογές και όχι μόνο το Spread αποκλειστικά-.

Πάντα προτείνω φορολογικούς μηχανισμούς που συνοδεύονται από το το Signature Processor. Δεν παίρνω καμία προμήθεια από την εταιρεία, ούτε έχω κανένα όφελος. Ούτε τους προμηθεύω ο ίδιος (προς το παρόν τουλάχιστον). Αυτό βρήκα πιο βολικό, αυτό έβαλα και πάνω σε αυτό δουλεύω. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα η παρούσα λύση να εφαρμοστεί και σε φορολογικούς μηχανισμούς με άλλα συνοδευτικά προγράμματα.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι στραβό μπορεί να τύχει κατά την εκτύπωση με την υπογραφή του μηχανισμού και κατόπιν να αρχίσουμε τα τηλέφωνα στους λογιστές για ακυρώσεις κλπ., υπήρχε εδώ και καιρό η αντίληψη ότι τα ολοκληρωμένα παραστατικά του προγράμματος (τα παραστατικά ΜΕ σήμανση από τον μηχανισμό), θα πρέπει να αποθηκεύονται σε μορφή PDF παράλληλα με την εκτύπωση.

Το Spread ΔΕΝ γεννάει υπογραφές για το μηχανισμό. Παρέχει όμως όλες τις απαραίτητες παραμέτρους ώστε ο μηχανισμός να αναγνωρίσει το παραστατικό και να το σημάνει. Καλύπτονται όλες οι παράμετροι μέχρι και τις τελευταίες ΠΟΛ του υπουργείου σχετικά με τη δημιουργία των αρχείων υπογραφών.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PDF ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ (ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ)

Για τη δημιουργία των PDF ταυτοχρόνως με την εκτύπωση, χρησιμοποίησα το PDFCreator 1.7.1. Η έκδοση 1.7.3 είναι η τελευταία που βρήκα η οποία και δεν χρησιμοποιεί .NET Framework, αλλά όλα τα Links περιείχαν ιούς. Δεν χρησιμοποίησα πιο νέα έκδοση διότι επιβαρύνουν πολύ περισσότερο το σύστημα!

Το κατέβασα από εδώ:

http://orbitaldownloads.com/pdfcreator_1.7.1/

 1. Εμπορική Διαχείριση

  1. Επιλογή Παραστατικού
  2. Επιλογή Πελάτη
  3. Επιλογή Ειδών

  Barcode, Συμβάσεις Πελατών & Προτιμολόγια!

  Διαδικασία Τιμολόγησης
 2. Ταχύτατη καταχώρηση Πελατών/Προμηθευτών!

  Ο χρήστης εισάγει το Α.Φ.Μ. και τα
  στοιχεία αντλούνται απο το TaxisNet!

  Εναλλακτικά εισάγονται στοιχεία και με
  μη αυτόματο τρόπο.

  Νέος Πελάτης Προμηθευτές
 3. Γρήγορη επανέκδοση παραστατικών!

  Επιλέξτε τα παραστατικά που επιθυμείτε και κάνετε τα επανέκδοση με το πάτημα ενός κουμπιού!

  Μαζικές Αντιγραφές Παραστατικών
 4. Προτιμολόγια και Προσφορές!

  Δημιουργήστε προσφορές με προτιμολόγια σε χρόνο ρεκόρ! Κατόπιν, μετασχηματίστε τα σε κανονικά παραστατικά!

  Νέο Προτιμολόγιο Μετασχηματισμός
 5. Πραγματική εικόνα Αποθήκης!

  Με πολλές επιλογές, σε πανεύκολο περιβάλλον! Περιθώρια κέρδους, κατηγορίες-υποκατηγορίες, απόθεμα και πολλά φίλτρα!

  Προϊόντα Κινήσεις Ειδών
 6. Δαπάνες και Πάροχοι!

  Εισάγετε τους Παρόχους σας και κατόπιν δημιουργήστε επαναλαμβανόμενες ή μη Δαπάνες, οι οποίες και 'προστίθενται' στην εικόνα της επιχείρησης!

  Δαπάνες Πάροχοι
 7. Κινήσεις Πελατών-Προμηθευτών-Ειδών και Καταστάσεις

  Όλες οι κινήσεις των συναλλαγών σας και μη, με πολλά φίλτρα και πλήρεις καταστάσεις, σε πολύ απλά βήματα!

  Κινήσεις Πελατών Καταστάσεις
 8. Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας / Στατιστικά τηλεφωνικών κλήσεων!

  Ορίστε μία διαδρομή και το πρόγραμμα θα παράγει αυτομάτως αντίγραφα ασφαλείας! Δείτε στατιστικά τηλεφωνικών κλήσεων των πελατών σας!

  Backup Κινήσεις Πελατών

Εν μέσω δοκιμών παρατήρησα κάποιες δυσλειτουργίες και η καλύτερη και πιο απροβλημάτιστη ρύθμιση για τη δική μου περίπτωση είναι η ακόλουθη:
Στο Signature Processor, ως εκτυπωτή εξόδου ορίστε τον εκτυπωτή που δημιουργήθηκε από την εγκατάσταση του PDFCreator (εγώ τον μετονόμασα σε 'ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ').

Στο PDFCreator πηγαίνουμε Εκτυπωτής - Επιλογές και

Στην καρτέλα:

 • Έγγραφο -> Ιδιότητες εγγράφου 2, τσεκάρουμε την επιλογή 'Χρήση σταθερού μεγέθους χαρτιού' και επιλέγουμε Α4.
 • Αυτόματη Αποθήκευση, δείτε την αντίστοιχη εικόνα και ορίστε τις δικές σας διαδρομές
 • Εκτύπωση, δείτε επίσης την αντίστοιχη εικόνα, στο ερώτημα χρήστη η επιλογή ΚΛΕΙΣΤΟ ζητάει πάντα US-Letter χαρτί σε εμένα. Όπως το έχω στην εικόνα δουλεύει κανονικά χωρίς προβλήματα.

Σημείωση: Η εκτύπωση καθυστερεί κάποια δευτερόλεπτα παράλληλα με την εξαγωγή σε PDF. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΜΩΣ με τις πιο νέες εκδόσεις του PDFCreator.


Read more...
Subscribe to this RSS feed
elenfrdeites

Log In or Register