Menu

10 λόγοι που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το Microsoft Outlook

 • Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
 • Κατηγορία ΑΡΘΡΑ
 • Διαβάστηκε 1670 φορές

 

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τομείς της πληροφορικής έχουμε ένα ή περισσότερα e-mail. Είτε χρησιμοποιούμε ένα πρόγραμμα πελάτη, όπως π.χ. το Microsoft Outlook, το Outlook Express (ή την μεταγενέστερη έκδοση του, «Αλληλογραφία των Windows»), το Mozilla Thunderbird και άλλα, είτε χρησιμοποιούμε μία σελίδα στο Internet για να βλέπουμε και να αποστέλλουμε τα e-mail μας, όπως π.χ. το Hotmail, το Gmail, το Yahoo mail κτλ. Σε περιβάλλον επιχειρήσεων, είναι δύσκολο πλέον να βρείτε άλλο πρόγραμμα πελάτη εκτός από το Microsoft Outlook (ασχέτως της έκδοσης του).

Μπορείτε να πείτε ότι θέλετε, αλλά ιδού τα παρακάτω επιχειρήματα ως προς την μετακίνηση σας από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα πελάτη ή από κάποιο e-mail που βρίσκεται σε ιστοσελίδα, προς το Microsoft Outlook.

 • Το Microsoft Outlook υποστηρίζει πλήρως το Microsoft Exchange: Όλες οι λειτουργίες του Exchange Server υποστηρίζονται από το Outlook. Εξάλλου, κανένας δεν «γράφει» καλύτερο κώδικα για τα προϊόντα της Microsoft, από την ίδια τη Microsoft..
 • Το Microsoft Outlook μπορεί πολύ άνετα να συγχρονιστεί με πάρα πολλές συσκευές και εφαρμογές: Οποιοδήποτε smartphone ή tablet σήμερα, συνεργάζεται με το Microsoft Outlook. Πάρα πολλές εφαρμογές μπαίνουν ως πρόσθετα (plugins) ώστε να «ολοκληρώσουν» το Outlook όπως π.χ. το skype, διάφορα plugins εκτυπωτών που χρησιμοποιούνται για εκτυπώσεις ως διευθυνσιογράφοι και πολλά άλλα. Επίσης διάφορα τηλεφωνικά κέντρα προσφέρουν το δικό τους driver που εγκαθίσταται στο PC σας και σας επιτρέπει να κάνετε κλήσεις αυτοματοποιημένα, μέσω του Outlook. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να εγκαταστήσετε plug-in το οποίο και κάθε φορά που σας παίρνουν τηλέφωνο να ανοίγει μία καινούρια ή την ήδη υπάρχουσα επαφή εάν είναι ήδη καταχωρημένη, προκειμένου να προσθέσετε στοιχεία σε αυτήν.
 • Τα διάφορα επίπεδα ασφαλείας του Outlook συνεργάζονται άψογα με το Domain της επιχείρησης σας (Active Directory). Επίσης, το επίπεδο ασφαλείας λόγω κρυπτογραφήσεων που μπορείτε να έχετε, είναι πολύ καλό!
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε κανόνες για την ταξινόμηση των e-mail σας (εισερχομένων και εξερχομένων), να τα ταξινομήσετε σε φακέλους εάν πληρούν ορισμένα κριτήρια τα οποία εσείς θέτετε.. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτοματοποιημένες απαντήσεις όταν βρίσκεστε εκτός γραφείου κτλ.
 • Η συνεργασία του με το SharePoint της Microsoft είναι επίσης πολύ καλή.. Το SharePoint είναι μία πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορείτε να φτιάξετε και να διαχειριστείτε ιστοσελίδες για εσωτερική (και όχι μόνο) χρήση από τους χρήστες της επιχείρησης σας. Κάθε φορά που αναθέτετε μία δουλειά σε κάποιο μέλος της επιχείρησης σας, έρχεται ένα e-mail στο αντίστοιχο μέλος. Εσείς μέσω του SharePoint μπορείτε να δείτε την πρόοδο της διεκπεραίωσης των εργασιών, να θέσετε κάποιες εργασίες να προωθούνται αυτομάτως στον χρήστη της επόμενης βάρδιας κτλ.
 • Το Microsoft Outlook περιλαμβάνει επίσης Ημερολόγιο (είτε αποκλειστικό για τον χρήστη, είτε ομαδικό, είτε πολλαπλά ημερολόγια –άλλα ατομικά και άλλα ομαδικά-) , τα οποία επίσης προωθούνται και στο smartphone σας εφόσον έχετε την απαραίτητη υποδομή. Υπάρχει επίσης βιβλίο διευθύνσεων (address book, οι επαφές που λέγαμε πιο πάνω), Λίστα Εργασιών κτλ. Ακόμη και σημειώσεις, όπως τα γνωστά κίτρινα αυτοκόλλητα που κολλάμε σε διάφορα μέρη του γραφείου μας (με προτίμηση πάντα στο πλαίσιο της οθόνης του υπολογιστή μας), σε ηλεκτρονική πάντα μορφή (εικονικά).
 • Υπάρχουν φίλτρα για Ανεπιθύμητη Αλληλογραφία.. Μπορείτε να βάλετε κανόνες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και από την στιγμή που το κάνετε και πέρα, να πηγαίνουν αυτομάτως τα ανεπιθύμητα που εσείς ορίσατε στον αντίστοιχο φάκελο «Ανεπιθύμητης Αλληλογραφίας».
 • Μπορείτε να ενσωματώσετε πολλούς λογαριασμούς POP3 ή IMAP στο Outlook.. Ακόμα και τα e-mail τα οποία έχετε σε άλλους φορείς και τα βλέπετε επισκεπτόμενοι την σελίδα τους, μπορείτε με τις ανάλογες ρυθμίσεις να τα παίρνετε από εδώ και πέρα στο γραμματοκιβώτιο σας, στο Microsoft Outlook.
 • Ακόμα και αν αλλάξετε κινητό τηλέφωνο (smartphone), η μετάβαση είναι πολύ απλή εφόσον το συνδέσετε με το Outlook. Δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε και να απευθυνθείτε πουθενά για να περάσετε τις επαφές από το ένα στο άλλο. Αρκεί να ξεκινήσετε να το δουλεύετε από τώρα, πριν την αλλαγή! Συγχρονίστε το ήδη υπάρχον smartphone σας με το Outlook άμεσα!
 • Υπάρχει αρκετή υποστήριξη σε οποιοδήποτε πρόβλημα που τυχόν έχετε, υποστήριξη που δεν πρόκειται να βρείτε σε άλλα πακέτα για e-mail της αγοράς!

Θεωρώ, ότι το Microsoft Outlook είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο πακέτο της σουίτας του Microsoft Office. Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ κάτι άλλο εφόσον είχα πάντα την επιλογή.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 10:27
επιστροφή στην κορυφή

Login or Register